Contemporary View, Chelmsford Essex

A contemporary home, in a woodland setting; our client’s brief was to create a focal point with some wow factor as they looked out onto the garden, and an area to relax and look back at the house. A bespoke urbis water bowl was chosen as the centre piece. A stepping stone path leads you down the garden, where the water bowl sits in the centre of a brick paved circle, garden benches placed either side are enclosed with natural planting to create a tranquil space for relaxing. Box hedging and box balls line the edges of the lawn and focus the view on the water bowl. A vibrant palette of planting including varieties of crocosmia, phormiums and cornus fill the borders with colour. Warm lighting adds ambience and extends the use of the garden into the evenings.

 

JOIN OUR MAILING LIST